top of page

Princesse Charlene de Monaco

trandafirul-Princesse-Charlene-de-Monaco

   Totul era pregătit, viitorul Prince Jardinier își alegea cravata. Era în dubii, se privea în oglindă, strâmbându-se jucăuș. Îi era recunoscător bunicului său, abia aștepta să devină prinț și să profite de acest statut pentru a avansa în legătura strânsă pe care și-o dorea cu poporul său. Prietenii erau pe drum, bineînțeles că erau invitați, aveau chiar cele mai bune locuri la ospăț. Îl liniști faptul că nu era obligat să renunțe la jocurile și activitățile copilăriei, așa cum crezuse. Gândul că poate face viața mai frumoasă oamenilor îi încânta maxim.

   -Cea galbenă! Se potrivește perfect cu smaraldul deschis al frunzelor tale.

   Prince Jardinier tresări și țipă, întorcându-se rapid către vocea cunoscută.

   O apariție elegantă, romantică, fermecătoare. Parfumul ei dulce și fructat inundă camera chiar înainte să intre în încăpere. Culori pastelate, 68 de petale de un roz-pal. Cu statură impunătoare, dreaptă, 80-100 de cm. Îi zâmbi, timid. Și păși înăuntru, apropiindu-se de el.

   Charlene de Monaco! Vrei să îmi cadă aceste frunze pe care le admiri? Nu mă mai speria așa! Râse și respiră greu.

   -De fapt, fă cunoștință cu Princesse Charlene de Monaco, chiar în fața ta! I se adresă zâmbind și făcu o plecăciune.

   -Serios? Ai acceptat? Când? Asta ai făcut în vacanța bunicilor tăi? Cum a fost? Cine te-a convins? Cum te simți? Ai ajutat pe cineva?  

Princesse Charlene de Monaco rose

Cei doi erau prieteni de la naștere. Părinții lor se înțelegeau de minune. Prințesa făcu ochii mari în urma amalgamului de întrebări care i se adresau dintr-o dată. Râse zgomotos, apoi trase adânc aer în piept, clipind des.

   -A fost o vacanță minunată alături de familia mea, am acceptat încoronarea. Mi-am dorit, nu a fost nevoie să mă convingă cineva anume. Am primit a șasea medalie după ce am acceptat încoronarea, Medalia de Aur de la concursul internațional Roses Nouvelles de la Geneva. De trei ori am primit Coupe du Parfum.

   -Felicitări! Mă bucur mult pentru tine! Pe mine a trebuit să mă convingă bunicul în dimineața asta. Sunt fericit că a făcut asta, mă simt special. Acum că ești prințesă, ai dori să mi te alături? Fii mândră, domnișoară! Doar ești partenera viitorului Prinț Jardinier. Alteța mea nu acceptă un refuz!

   -Hmm...nu știu ce să zic, cred că...

   -O voi alege pe cea galbenă! O întrerupse el.

   -S-a făcut! Râse ea, apoi îl ajută să își lege cravata. Papionul ei roșu se potrivea perfect cu petalele ei înflorite.

   Erau pregătiți, totul era perfect, încoronarea avea să fie ceva special pentru amândoi, Prințesa Charlene de Monaco și Prințul Jardinier. Aveau să fie fericiți împreună, să ajute și să parfumeze întreaga lume, ceea ce făceau cel mai bine. Ridicau moralul oricărui om, clăteau ochii și îi bucurau simțurile.

bottom of page